Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

11 lukijaa,Ratsastushistoriapostaus


Minjan idea oli Ratsastushistoriapostaus. Joten päätin sitten sellaisen toteuttaa. Kiitos 11 lukijalleni !

Aloitin ratsastuksen joskus 2006. Kun siskoni Tiia aloitti Piruetilla ratsastuksen,menin itse mukaan. Piruetti oli vielä silloin Puuppolassa.

Ratsastin alkeiskurssin Yvonnella eli "Vonne". Vonne oli musta shetlanninponiruuna. Vonne oli muistaakseni todella kiltti ja reipas,välillä Vonnekin oli "shetumainen" eli teki joskus jekkuja ((; Vonne oli vakkariponini.
Oli myös Lise,väriltään kimo(eli valkoinen) newforestinponi. Liselläkin ratsastin/hoidin paljon. Lisellä kävin enenmän maastossa. No, Lise ja Vonne myytiin sitten eläkeelle. Eivät ne niin vanhoja olleet,mutta saivat ainakin hyvät eläkepäivät. Myös koko Piruetti vaihtoi paikkaa Vaajakoskelle. Sinänsä harmi,koska Puuppolan piruetilla oli hyvät opettajat,maastot ja mahdollisuus jopa uittamaan (elleivät äiti ja isi olisivat pakottaneet kotiin -.-)




Vonne ja minä 2006
                                 (Lisestä ei ole valitettavasti kuvia,eikä sukupostistakaan löydy)


Sitten mentiin siskon kanssa jatko-kurssille Vaajakoskelle, ns. "uudelle Piruetille". Ratsastin Silkki Rummulla eli  "Silkillä". Silkki oli ihan kiltti, Silkin rotu on : Ratsuponi/risteytysponi.
Siskoni Tiia lopetti,ja minä jatkoin vielä vähän ajan. Tosiaan,Piruetti on valtatien vieressä,ja hevoset vielä silloin säikkyi autoja niin tipuin aika useasti säikähdyksien takia. Loppujen lopuksi lopetin Piruetilla ratsastuksen, muutenkin oli jännä vaihtaa nopeasti  ponista hevoseen. Kun hevosilla en alkeis-kurssilla mennyt ollenkaan.

Siskoni oli käynyt hoitelemassa Killerillä. Sinne sitten minäkin menin kerran,ja hoidin ensimäisen kerran Killerillä Saikkua. Saikku on iso,pyöreä suomenhevonen. Lopulta aloitin taas jälleen siskoni kansssa ratsastamisen Killerillä. Menin ensinmäisen kerran Greysyllä tunnilla. Greysy oli helppo ratsastettava ja hoidettaessa myös kiltti. Greysystä tulikin minulle sitten lemppari. Menin usein Greysyllä,ja olin melkeinpä joka päivä tallilla ja hoidin ketäs muutakaan kun Greysyä. Greysy siis ei ollut hoitohevoseni,vaikka hoidinkin Greysyä joka päivä,kun olin tallilla. Niin opin Greysyltä melkein kaiken. Greysyllä oli mahtavasti ikää,jo 27 vuotta, siksi sitä sanottiinkin mammaksi (: Greysyn kanssa vietin mahtavaa 3 vuotta. Tulihan sitä ratsastettua aika monella,Assilla,Vahurilla,Saikulla,Ykällä ja Mantalla. No,Greysy sitten lopetettiin kesällä 2010,kun Greysyllä oli ikää 30vuotta. Taakka oli minulle raskas,kun niin tiiviisti oli viettänyt Greysyn kanssa :(♥

                                          Greysystä muistovideo,jonka tein itse..video on kyllä ihan sukka :D

Tulihan sitä Killerillä lopetettua montakin hevosta ennen Greysyn kuolemaa. Hoidin paljon myös Viriää,Millaa ja Millan varsaa Rampea. Myös Ferryäkin hoidin pari kertaa,mutta Ferry lopetettiin sokeuden vuoksi )´:
Muista polleista en oiken tiedä..Viriä taidettiin lopettaa suuvaivan vuoksi (?) ,eikä Viriä käynyt tunneilla. Samoin Milla. Millaa ei käytetty tunneilla niin Milla lopetettiin jonkun jalkavaivan vuoksi. Rampe eli Millan varsa lopetettiin jostain syystä..Rampe oli ns"ravuri" ja ihan hyvässä kunnossa olikin...

Olen sitten käynyt kesä-leireillä Keski-Suomen ratsastuskeskuksessa eli "Larjan Tallilla". Menin ensinmäiselle leirille Larjoille 2008. Ystäväni Elisa pyysi minua,niin menin mukaan. Aika outoa,en muista ensinmäisestä leiristä oikein mitään,vaikkei siitä ole ollut kauaa. Muistan vain kun joku musta shetlanninponi puraisi mua ):
Päätettiin Elisan kanssa ennen leiriä että otetaan leirihoitohevoseksi Ruskelan Hulda eli "Hulda". Hulda on shetlanninponitamma. Ihastuin Huldaan heti,Huldan kanssa vietettiin ekalla leirillä paljon aikaa. Paras muisto oli se,kun harjattiin Huldaa Elisan kanssa karsinassa. Elisa meni etsimään riimunarua ponille ja jäin yksin. No,ponihan lähti karsinasta käytävälle etsimään ruokaa. Roikuin ponin kaulassa,ja Hulda lähti ravaamaan lantalaa päin. Huusin vain "Elisa,auta". Sitten Elisa juoksu jalkaa otti Huldan kiinni ja vietiin poni karsinaansa.
 Ratsastin ensinmäisen kerran Larjoilla Vahva-Onnilla eli "Onnilla". Onni on suomenhevonen,kiltti ja reipas. Onnilla ratsastin leirillä useamman kerran.

2. Leirillä siskoni tuli myös mukaan. Siskoni halusi ottaa Huldan hoitohevosekseen,joten minä ja Elisa otettiin Elisan lemppari, Mahti-Sisu eli "Mahti". Mahti on ratsastettavana reipas ja kiltti hoitaa. Mahti on suomenhevonen. Leirillä myös ratsastin Huldalla maastossa,ja hyppäsin Huldan omistajan Marian talutuksessa maastoesteitä ilman satulaa ja suitsia. Oli vain harjatuppo kädessä ! :D Tipuin monta kertaa,mutta hauskaa oli ! Käytiin myös vapaa-ajalla paljon Huldalla maastoilemassa ja ajamassa.


 
                                                 Mahti-Sisu                        


3.   Leiri oli ihan okei,meni kyl vähän pieleen,kun sisko tippu leirillä ja joutui sitten Jyväskylään takaisin sairaalan kautta :/      Leiri hoitohevoseni oli Tupla-Orpo eli "Tupla".   Tuplasta oonkin jo kertonut aika paljon,opetti tosi paljon ja ihana lempeä tamma on ♥   Hoidin Tuplaa leirillä aika vähän,kun sitten Hulda oli taas vapaana niin otin Huldan. Huldan kanssa mentiin sitten missikisoihin,mistä ei oo valitettavasti kuvia D:


4. Lerillä (eli 2011) otin hoitohevoseksi Larjan Voikukan eli "Kukkis". Kukkis on varsa,tai nyt se on just koulutettu. Pakko kyllä myöntää,etten Kukkista kovin paljoakaan hoitanut ): Kukkista harjailin pari kertaa ja menin taluttelemaan/syöttelemään myös. Kukkis on vaan niiiin voimakas,että en pärjännyt sille :D:   Huldaa hoitelin Elisan ja Tiian kanssa paljon. Viimeleiri oli just melekinpä ihanin,oli paljon kaikkea muksaa + tapasin ihania  uusia ystäviä ! ♥  Hulda ja Onni on myyty..  Samoin Tupla )=  + aika moni muukin.
Larjoille en mene tänä kesänä enään Leireille varmaan just sen takia,kun kaikki on vaan lähtenyt,tai ei kaikki onhan sinne jäänyt paljon ihania muitakin hevosia mutta ilman  monta muuta hevosta niin siel on jotenkin tyhjää D: Juuri pari päivää sitten Elisan kanssa meinattiin varata,koska tuli sinne niin kova ikävä,mutta olikin enään 1 paikka vapaana,niin ei sitten. Muutenkin ollaan Huldaa&Onnia hoidettu siellä kaikkein eniten.. No, meen katsomaan sitten jossain vaiheessa Hulipulia&Onskuponskua. Samoin Tupuakin )= Ja kaikkia !! Larjoilla on nyt vieläkin niitä täydelllisiä hevosia,mutta jotenkin ei tee enään mieli mennä sinne...


                                 yvhyuvuybcju <--- isi kirjotti ? :´D Hulda kesä 2009


                                      minä ja Hulda kesä 2011


                                            minä ja kukkis kesä 2011  //ilmeellä taas :s  

                  


                                minä ja onni kesä 2011



                                           minä ja onni kesä 2011

Sitten yhdessä vaiheessa menin Killerillä paljon tunneilla hevosella Voke-Riitalla eli "Riitta". Riitta on todella kiltti hoitaa,helppo laittaa kaikki varusteet yms. Hieman ratsastettavana on haastetta. Riitta pysähtyi helposti,jos puristi liikaa siäreisillä ,tai siirtyi käyntiin. Myös pohkeenväistö oli välillä haastavaa,mutta kyllä sitten opin ne aikanaan,ja nykyään ei oo isoa ongelmaa niissä. Menin Riitalla n. ½vuotta,ja opin kyseiseltä hepalta kyllä tosi paljon ! Kaikki nämä paino jutut ja tälläset. Nykyään en mieluisesti Riitalla menisi,ehkä on vähän liiän herkkä mulle. Mutta muuten kyllä ihana polle on (:


                                   tuima D: mutt Ritu ♥

Killerillä ei ole niin ihmeitä tapahtunut. Ainut oli se,kun Ykä lopetettiin ); Nykyään haluan mennä Saikulla,Saikku on niin ihana pullapouni :3♥ Eli kun Killerillä ratsastin niin kävin Larjoilla ratsastamassa leireillä.  Larjoilla oon oppinut ehkä enenmän,esim. hyppäämään, ja maastoissa menemään (:
Sitten oon ratsastellut Elisan kanssa shetlanninponeilla Inkulla&Fautsilla,joita en enään sitten nää. Fautsi myytiin kauas pois Jyväskylästä ja Inkku on yhä Muuramessa,kunhan näkisin sen niin vois ehkä jopa ratsastaakkin sillä vielä..Inkku asuu samassa paikassa missä on mun ja Elisan uudet vuokrikset,sama omistajakin omistaa ne (:
Että tämmönen,aika nopeesti tein ja en oo kaikkea yksityiskohtia kertonut. Ajattelin että ois kiva tehä enenmänkin tälläsiä (: Myös aika moni polle esiintyy "Memories..." postauksessa. Samoin Huldasta on ihan erikseen postaus missä kerrotaan enenmän ponista !

Huomisiin ! by~ ninja_pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti